Bubamare na olimpijadi

Veseli smo što se Olimpijada ipak održala ove godine, iako na malo drugačiji način.
Najvažnije je da su djeca sudjelovala i pritom uživala. Naša parola je " U zdravom tijelu zdravi duh". Nažalost nisu sva djeca bila prisutna, ali svi prijavljeni dobili su na poklon majicu i kapu, a slijede i diplome.
Pozdrav od Bubamara iz DV Hreljin

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/bubamare#sigProId0631040bc0


Dobar dan svima!

Ovog puta želimo se pohvaliti svima sa predivnom suradnjom djece, roditelja i odgajatelja. Noć knjiga smo u Bubamarama obilježili kao Tjedan slikovnica. Slikovnice su osmislili i izradili djeca sa roditeljima. A kasnije su ih djeca, uz pomoć odgajatelja prezentirala svojim prijateljima iz skupine.

U prilogu su slike, nadamo se da ćete uživati barem djelom kao i mi.
Pozdrav od Bubamara i TiMa

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/bubamare#sigProIda75a1bdc93


Pozdrav od Bubamara!

Kao i svako proljeće e sve više vremena provodimo vani. Priroda se budi, a tako i mi.

Odlučili smo se potruditi da u okoliš naseg vrtica unesemo što više veselih, proljetnih boja. Svaka Bubamara se potrudila donjeti sadnicu cvijeća pa smo svi udružili snage i odlučili postati pravi vrtlari. I naravno, svakodnevno brinuti o našem cvijeću. Time se kod djece osvješćuje povezanost prirode i čovjeka.
Nadamo se da će vas naše fotografije razveseliti i dati Vam možda neku ideju.
Pozdrav od Bubamara

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/bubamare#sigProId0646054300


Pozdrav svima, I dalje potičemo prematematičke vještine, ovog puta na vanjskom prostoru.

Vrlo je bitno da se aktivnosti provode kroz igru i da se to iskustvo učini pozitivnim i opuštajućim za dijete. Brojevi i matematika su važan aspekt našega života, zato je bitno da se djeca potiču i da su im aktivnosti zanimljive. Naravno, svaka pohvala ima pozitivan povrat i motivira dijete za daljnje aktivnosti.
Kod prolaženja poligona postoje određena pravila koja djeca trebaju shvatiti da bi ga ispravno prošli (čekanje u redu, brojanje, prebrojavanje, odnosi u prostoru - iznad, ispod, provuci se, preskoči, odnosi predmeta - veće, manje...).
U igri "Cip-cop" djeca broje i povezuju broj sa količinom.
Zadatak npr. glasi "Kamenčićem pogodi kvadrat sa brojem i skupi toliki broj određenih predmeta - kamenčića, pužića, grančica..." i nakon toga odigraj do kraja.
U šetnji uvijek imamo neki novi zadatak - promatraj kuće i usporedi koja je veća a koja manja, koja ima više prozora a koja manje i slično.
Pozdrav svima od veselih Bubamara.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/bubamare#sigProId4489029ba4


Iako male bubamare u svojoj skupini ove godine imaju samo 6 predškolaraca, većina grupe najveći interes pokazuje za predmatematičke aktivnosti.

Od tuda je potekao i naš mini projekt.
Rado sudjelujemo u aktivnostima prepoznavanja brojki, kao i povezivanja s količinom.
Veselimo se zadacima koji od iziskuju pomno promatranje kako bismo pronašli predmet u prostoru, prema predloženom (zadanom) geometrijskom tijelu. Također su su nam zabavni zadaci u kojima moramo nastaviti niz, tj. slijediti uputu.
Naš interes za predmatematičke aktivnost ne jenjava, tako da znajte da se sigurno u nekima od nas kriju pravi mali matematički genijalci.

Odgajateljice Tea i Mirta

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/bubamare#sigProId2747ab29e2