All for Joomla All for Webmasters

Naša skupina nosi ime jedne krasne životinje pa nam je projekt koji je započeo slikovnicom „Sunčica upoznaje činčilu“ bio prirodan slijed nakon našeg međusobnog upoznavanja u rujnu.

Slijovnica o Sunčici je priča koja potiče na razmišljanje o životinjama pa je potakla i nas, male dupine, da razmislimo i ponešto naučimo.
Od kuće smo donijeli fotografije svojih ljubimaca i razgovarali o osjećajima koje gajimo prema njima. Izradili smo i vlastite slikovnice, ali i jedan plakat s nazivom „šumske životinje“. Prilikom izrade plakata dogovarali smo se gdje ćemo koju sličicu zalijepiti i tako vježbali suradničko učenje.

A onda smo u dvorištu našli bogomoljku. Pitali smo se: „Boji li se bogomoljka nas djece?“ i odlučili ju staviti u travu na sigurno. Došao nam je i pauk. Mi smo stvarno dobra djeca, kada nas životinje tako vole.
U vrtiću smo čitali i druge priče o životinjama, izrađivali slagalice sa slikama životinja i igrali memorry, vježbajući imenovati životinjske vrste.

Posebno volimo pčele od kada su se pojavile sličice i album Zoomići. Istraživali smo i učili o pčelama. Prilikom šetnje bližom okolicom vidjeli smo kako pčele žive u košnicama pa smo se zapitali: „Znaju li pčele koja je točno njihova košnica?“
Na to i još mnoga druga pitanja tražimo odgovore, tako da naš projekt „životinje“ još uvijek traje…

„A jeste li znali da životinje osjećaju gotovo sve: našu ljubav, tugu ili radost? One su baš kao i kao i djeca – ako ih voliš i ako si dobar prema njima, otvorit će vam svoja srca. Zato, čuvajte prirodu i štitite životinje, jer one vas trebaju“

Odgajateljice Nives i Tea

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/dupini#sigProId80d52ef55f