U prilogu šaljemo fotografije i video iz sklopa aktivnosti u mjesecu ožujku kao i tekst dvije pjesmice koje smo kroz igru usvojili

VISOK KAO TATA
KADA BUDEM VELIK BIT ĆU KO MOJ TATA
BEZ STOLICE LAKO OTVARAT ĆU VRATA
SA STOLA ĆU MOĆI GRICKATI ŠTAPIĆE
ALI MORAM BRZO DOBITI MIŠIĆE.
ZATO OVIH DANA POVRĆE I VOĆE
JEDEM KOLKO DUŠA I SRCE MI HOĆE
NE BRINU ME BLITVA,MRKVA NI SALATA
SILNO ŽELIM BITI VISOK KAO TATA!

CVIJETIĆ BEBA
U PUPOLJKU CVJETIĆ BEBA
DUGI,DUGO ČEKAT TREBA
DA SUNČANA ZRAKA LAKA
SKOČI S NEBA DO TRAVNJAKA
A KAD SKOČI ,A KAD SKOČI
OTVORE SE SE MALE OČI
PROBUDI SE CVJETIĆ BEBA
POGLED BACI SVE DO NEBA
S NEBA GA SUNCE ZLATI
PA MU NJEŽNE BROJI LATI

POZDRAV OD DUPINA

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/dupini#sigProId55220e6742


Rezanje škaricama veseli Dupiniće. Ali kako izrezati krug, kako trokut, kada te škarice ne „slušaju“?

Vesele nas i likovne aktivnosti. Bojamo gljivice akrilnim bojama. Postavit ćemo ih u naš vrt.
Upoznali smo stihove o kiši. Lagani su za upamtiti. Ali, kakva bi to kiša bila bez šarenog kišobrana. Zato smo ga naslikali. Jer, kiša može biti vesela. A vesela su i djeca kad šeću na kiši. Pogotovo ako naiđu na kakvu lokvicu. Tek tada je doživljaj potpun.

Ali ako kiša prejako pada, ne možemo na dvorište. Tada uživamo u igrama u dvorani. Osim što nas vježbanje veseli, znamo da je jako zdravo.
U centru likovnih aktivnosti bojamo, izrađujemo… u građevnom centru konstruiramo. Napravili smo i vlastitu slikovnicu. Ali ponekad se se volimo i osamiti…. Na nekoliko trenutaka… a onda opet slijedi igra s prijateljima

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/dupini#sigProId58780b7aa6


Naša skupina nosi ime jedne krasne životinje pa nam je projekt koji je započeo slikovnicom „Sunčica upoznaje činčilu“ bio prirodan slijed nakon našeg međusobnog upoznavanja u rujnu.

Slijovnica o Sunčici je priča koja potiče na razmišljanje o životinjama pa je potakla i nas, male dupine, da razmislimo i ponešto naučimo.
Od kuće smo donijeli fotografije svojih ljubimaca i razgovarali o osjećajima koje gajimo prema njima. Izradili smo i vlastite slikovnice, ali i jedan plakat s nazivom „šumske životinje“. Prilikom izrade plakata dogovarali smo se gdje ćemo koju sličicu zalijepiti i tako vježbali suradničko učenje.

A onda smo u dvorištu našli bogomoljku. Pitali smo se: „Boji li se bogomoljka nas djece?“ i odlučili ju staviti u travu na sigurno. Došao nam je i pauk. Mi smo stvarno dobra djeca, kada nas životinje tako vole.
U vrtiću smo čitali i druge priče o životinjama, izrađivali slagalice sa slikama životinja i igrali memorry, vježbajući imenovati životinjske vrste.

Posebno volimo pčele od kada su se pojavile sličice i album Zoomići. Istraživali smo i učili o pčelama. Prilikom šetnje bližom okolicom vidjeli smo kako pčele žive u košnicama pa smo se zapitali: „Znaju li pčele koja je točno njihova košnica?“
Na to i još mnoga druga pitanja tražimo odgovore, tako da naš projekt „životinje“ još uvijek traje…

„A jeste li znali da životinje osjećaju gotovo sve: našu ljubav, tugu ili radost? One su baš kao i kao i djeca – ako ih voliš i ako si dobar prema njima, otvorit će vam svoja srca. Zato, čuvajte prirodu i štitite životinje, jer one vas trebaju“

Odgajateljice Nives i Tea

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/dupini#sigProId92d6bd12fb