Loptice jako vole cjelodnevno istraživati prostor i igračke.

Oni bacaju, prevrću, lupaju, rastavljaju i kroz takvu igru upoznaju predmete. Svladavaju preprekete usavršavaju vještine puzanja i hodanja. Također vole i mirne igre poput slagalica, umetaljki i razgledavanja slikovnica.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/loptice#sigProId8c6321775c


Šetnja je aktivnost u kojoj djeca dolaze u interakciju s prirodnom i društvenom okolinom.

Djeci se šetnjom omogućuje iskustvo boravka na zraku po različitim vremenskim uvjetima. Također potiču se zdrave životne navike jer kretati se treba svakodnevno. Boravak na otvorenom ima pozitivan utjecaj na cjelokupni psihofizički razvoj. Djeca prilikom šetnje promatraju i zapažaju promijene u prirodi, boje, veličine, osluškuju zvukove. U šetnji se razvija i govor jer imenujemo ono što vidimo putem.

Djeca koja više i dulje borave na otvorenom prostoru otpornija su, zdravija, raspoloženija, imaju bolji san. Loptice uživaju u šetnji i igri na otvorenom. Iz šetnje se uvijek vraćamo sretni, zadovoljni, razigrani i bogatiji za nova iskustva. Jedno od tih iskustava bila je vožnja u velikim kolicima. Svi su uživali na svoj način. Neki su se čudili, neki su jednostavno uživali, a neki su čak i zaspali. Veselimo se svakoj novoj šetnji i igri na otvorenom.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/loptice#sigProIdb17b3ed9c4


U skupini "Loptice" često čitamo. Mi smo maleni i jako znatiželjni. Volimo se umiriti u našem mekom kutku i slušati priče.

Jaslice su jedno od prvih okruženja u kojima se djeca upoznaju sa slikovnicom. Odgajatelj je posrednik između djece i slikovnice. Uživajući u slušanju priča djeca obogaćuju svoj rječnik i uče razvijati mišljenje. Zato je važno čitati djeci od najranije dobi.

Odgajateljice: Gordana i Silvija

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/loptice#sigProId43d213ee2e