All for Joomla All for Webmasters

Mi mali „Slonići“ iz „Fijolice“ dugo smo čekali da padne snijeg i u Bakru. Nismo ga dočekali. Ali naša je sreća da imamo drage ljude na Zlobinu pa su nam snijeg donijeli u karioli i u velikim kacama.

Lijepo smo se s njime poigrali, a onda kroz igru i svašta naučili: da ima okus kao voda (L.P.), da je snijeg bijel, a led nema boju (L.U.), da se led zaledi u frižideru, a snijeg u oblaku (J.P.), da će se otopiti ako uz njega stavimo vatru (L.U.), a vidjeli smo i da iz njega kapa vodica (L. M.)

Pokazali smo da smo pravi mali istraživači pa smo malo istraživali kruženje vode u prirodi. Pokušali smo (i uspjeli) napraviti svoju kišu u našoj sobi dnevnog boravka. Kao pravi znanstvenici najprije smo posegnuli za literaturom. Proučili smo slikovnicu „Kako nastaje oblak?“ I iz našeg je oblaka počela padati kiša. Za to nam je trebao led koji je bio jaaako hladan, a nekima od nas i jako fin.

Nakon igre i istraživanja u sobi, uslijedile su prave zimske radosti u dvorištu našeg vrtića. Pridružili su nam se i naši prijatelji iz Lavića.

Hvala našim roditeljima sa Zlobina i našim dragim tetama koje su nam osmislile ovako lijepu igru iz koje smo svašta naučili.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/slonici#sigProIdeb531f4ffa