All for Joomla All for Webmasters

Skupina Sovice ove je pedagoške godine svoja istraživanja započela u svemiru. Imali su brojna pitanja o planetima Sunčevog sustava te o životu na njima.

Odgovore na ova pitanja pokušali su pronaći u različitim enciklopedijama. Proučavali su karakteristike planeta, izrađivali galaksije te oslikali svoj vlastiti planet. Kroz različite društvene igre razvijali su svoje predmatematičke i predčitalačke vještine te suradničko učenje. Najzanimljiviji dio projekta bila je svemirska postaja koju smo oformili u hodniku. Tamo smo imali mogućnost postati astronauti, obući svemirsko odijelo te upravljati svemirskim brodom. Na jedan dan smo otputovali i na Mjesec, a svoje doživljaje izrazili smo kroz likovne radove. Odgojno-obrazovna skupina Sovice svoj projekt „Svemir“ predstavila je na Festivalu znanosti 2020. čime su postali prvi sudionici Dječjeg vrtića Bakar na ovoj manifestaciji.

U sklopu projekta Škole za Afriku vrijedne Sovice i dalje sudjeluju u raznovrsnim aktivnostima. U ovoj pedagoškoj godini istraživali smo običaje Afrike, biljni i životinjski svijet te upoznali specifičnosti afričkog kontinenta. U duhu zajedništva uče o dječjim pravima i nejednakim mogućnostima što je podloga za buduće odgovorno djelovanje i razvoj empatije.

Silvia Babić i Ivana Velčić

Festival znanosti

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/sovice#sigProIdaceb78ae82