All for Joomla All for Webmasters

U skupini Žabice upisano je dvanaestero djece. Uz redovni program provodimo i inkluziju djeteta sa poteškoćama u razvoju.

Uz sve planirane projekte i aktivnosti djeca su razvila i svoj vlastiti projekt. Koristeći ponuđene materijale i poticaje, djeca su osmislila "svoje" aktivnosti kojima je i započeo projekt "Prometnice".
Sve je započelo u centru građenja i konstruiranja gdje su djeca počela konstruirati mostove i vijadukte, uzbrdice i nizbrdice koristeći velike kocke i namještaj građevnog centra.

Tema se širila i na ostale centre. Tako je istraživački bazen postao prostor za stvaranje labirinta kroz koji voze automobili.
U stolno-manipulativnom centru, na ponuđenoj prometnici i koristeći drvene slagalice, slagalo se sve što uz prometnicu stoji.

U kutiću slikovnica listale su se, promatrale i proučavale slike i fotografije prometnica. Vozili su se automobili po mekanoj podlozi i slikovnicama namijenjenima za to.
Čak su i naše svakodnevne tjelesne aktivnosti u dvorani ili dvorištu krenule u smjeru prometnih igara.

Kako to u vrtiću inače biva, malo smo se i uprljali. Istraživali smo kakve sve tragove ostavljaju razna vozila kada ih vozimo po temperi i papiru.
Jedva čekamo da vidimo kuda će nas sve te naše prometnice odvesti!!!

Puno pozdrava od Žabica i njihovih odgajateljica Maje i Viktorije!

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/zabice#sigProId9c712e6d06