Bavili smo se prometom unutar soba naših skupina, na našem dvorištu ali i istražujući  okolicu vrtića.

Kao preškolcima, promet nam je predmet interesa iz više razloga. Osim što nas zanimaju različita prometna sredstva pripremamo se i za odlazak u različite škole do kojih vodi cesta sa za nas važnim prometnim znakovima, koje sada poznajemo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/zebrice#sigProIdf83762cca2


Skupina Zebrice uključila se u aktivnosti povodom godišnjice rođenja čakavskog pjesnika Ljube Pavešića u organizaciji područne škole Škrljevo.

Upoznali su se sa njegovom pjesmom Kartolina z Kraljevice koja je kasnije i uglazbljena. Potom su crtali motive koji su na njih ostavili najveći dojam. To je bila i prigoda za proširivanje rječnika čakavskih riječi kojima raspolažu i crtanje predmeta iz svakodnevne uporabe te upoznavanje s njihovim čakavskim nazivima. Njegujemo običaje i jezik mjesta gdje odrastamo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/zebrice#sigProIde7a6f2240d


Mi smo skupina Zebrice, koja broji trinaestero djece u dobi pred polazak u školu. Ovo je naš projekt ''Pčele'' kojim smo osviještavali značaj pčela u prirodi, njihovu važnost i utjecaj na čovjeka.

Upoznavali smo različite okuse i vrste meda. Imali smo priliku vidjeti, dodirnuti i pomirisati saće posuđeno od jednog našeg lokalnog pčelara. Potom smo izrađivali košnicu, saće i pčele od različitih materijala i raznim tehnikama. Izradili smo nekoliko igara kojima razvijamo koordinaciju oko-ruka, pravilan hvat i finu motoriku šake.
Projekt ide dalje ...

Zebrice i odgajateljice Estera i Sanja

View the embedded image gallery online at:
http://www.vrticbakar.hr/aktivnosti/zebrice#sigProId32440c82e8