Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Enviromental Education - FEE) u suradnji sa zakladom William Wrigley Jr. Company Foundation i nacionalnim operaterima u zemljama sudionicama, već treću godinu za redom, u 25 zemalja svijeta, zajednički provode Litter Less (Za manje otpada) kampanju.

Glavni ciljevi ove inicijative su uključivanje i educiranje djece o problemima otpada, njegovo smanjenje te dugoročan utjecaj na promjenu navika kod djece i mladih. Ostale zadaće odnose se na podizanje svijesti o utjecaju otpada na okoliš lokalne i šire zajednice, pomoć učenicima u stjecanju novih znanja i vještina u gospodarenju otpadom te međusobna suradnja eko-škola na promociji odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj. U Hrvatskoj je kampanja startala 07. studenog 2011. godine, na Svjetski dan aktivnosti za zaštitu okoliša, i to na inicijativu Zaklade FEE, Udruge Lijepa naša i tvrtke Wrigley Hrvatska.

Obzirom da je Dječji vrtić Bakar ekovrtić, njegovi su polaznici ove godine po prvi put poduprli ovu međunarodnu akciju. Sredstva prikupljena prodajom prikupljene ambalaže tijekom akcije bit će upotrijebljena za kupnju didaktike.