S obzirom na uvijek aktualnu temu prevencije bolesti i očuvanja zdravlja djece predškolske dobi u dječjem vrtiću Bakar održano je nekoliko predavanja na tu temu.

Dr. sc. Danijela Lakošeljac, dr. med. spec. epidemiologije predavala je na temu zaraznih bolesti gdje smo mogli saznati sve o najčešćim zaraznim bolestima kod djece. Vrijeme inkubacije, put prijenosa bolesti, terapiju i ostale pojedinosti važne za određenu bolest.

Bacc. med. tech. Emilija Lazarević predavala je o ozljedama i protokolu u rizičnim situacijama kod djece. Roditelji i odgajatelji postavljali su pitanja, na koja su dobili odgovarajuće stručne odgovore. Sva tri predavanja bila su popraćena PP-prezentacijama na kojima se moglo pratiti tijek predavanja. Roditelji koji su prisustovali predavanjima dali su nam pozitivne povratne informacije, naglasivši kako će viđeno moći primijeniti u svakodnevnim situacijama. Oni roditelji
koji nisu bili u mogućnosti prisustovati predavanjima nadamo se da će to uspjeti u budućnosti, kako bi suradnja dijete-roditelj-odgajatelj bila što kvalitetnija.