Nova je pedagoška godina ispred nas, a još jedna puna dječjeg veselja i smijeha, nezaboravnih trenutaka, zajedničkih druženja, svečanosti i svakodnevnih aktivnosti, ostala je iza nas. Ostali su zabilježeni dječji crteži, nevještim rukopisom napisane poruke djece. Bili smo svi „Bakarska placa“, liječili medvjediće, istraživali, pričali engleski, crtali, slikali, mijesili, plesali i pjevali. Na završnom izletu družili smo se s roditeljima, djecom, odgojiteljima. Ispratili smo još jednu generaciju, naše buduće školarce i zaželjeli im sretan polazak u školu.

 
U sklopu B2B RUN Croatia, naše su odgajateljice sudjelovale u utrci, pretrčale 5 km i dobile nagradu za NAJKREATIVNIJI TIM.

Proveli smo upise u novu ped. god. i upisali novih 63-je djece od navršene prve godine života do godine pred polazak u školu, te su tako sva prijavljena djeca i upisana. Sam završetak pedagoške godine obilježila je naša humanitarna akcija, koju smo uz suglasnost Grada Bakra i TZ Bakar, a u sklopu „Margaretinog leta“, proveli u Domu na Hreljinu pod nazivom „Raspjevani žal“ i Žalu ribara „Večer mladih“. Ovim se putem zahvaljujemo organizatorima na uspješno provedenoj akciji i velikoj posjećenosti naših štandova. Također se zahvaljujemo našim roditeljima, svima Vama koji ste svojim prilogom pomogli kupnju skupih optičkih pomagala roditeljima naše Lene. Naime, Lena je dvogodišnja djevojčica, polaznica našeg vrtića, koja pokazuje oštećenja u području vida koja postepeno ograničavaju motoričku samostalnost.

Ovisna je o tuđoj pomoći s obzirom na dob i invaliditet, pa su joj potrebna optička pomagala koja bi joj omogućila da vidi predmete i osobe na 20 cm daljine. Na poziv za humanitarnu akciju odazvali su se svi naši zaposlenici koji su pekli kolače, kokice, palačinke, a zatim ih prodavali. Pridružile su nam se TRI PRANONICE iz Hreljina Danka P., Ana P. i Zdravka V. koje su nam poklonile 100 mirisnih vrećica lavande, naša odgojiteljica Grazia Maškarin koja je poklonila svoje knjige za prodaju i još dosta radova koje su odgajatelji izrađivali na radionicama s djecom i roditeljima. Našoj se je akciji pridružio i MO Škrljevo, koji je na „Gulašijadi“ prikupljao donacije, pa mu ovim putem zahvaljujemo, kao i OPTANA 22 D.O.O. i POLIKLINIKA „ANA“ iz Bedekovčine, koji su donirali okvir za jedne naočale, a da provodimo akciju, vidjeli su kad su obilazili naše vrtiće i sreli se s našom Lenom. Još jednom zahvaljujemo svima od
srca na uspješnoj akciji na kojoj je skupljeno 12.376,00 kn, s najavom da ćemo akciju i dalje provoditi kroz ovu pedagošku godinu.