All for Joomla All for Webmasters
Naš projekt „Zeleno na najjače“  odabran je u sklopu programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2018. u organizaciji Ine (www.ina.hr/zelenipojas). 
U sklopu projekta, realizirat ćemo nabavku spremnika za otpad koji su prilagođeni dječjoj dobi kako bismo kod djece intenzivnije poticali osjetljivost na okoliš, ali i razvijali daljnje pozitivne navike u postupanju otpadom. Spremnici za otpad biti će u obliku raznih životinja kako bi djeci bili što zanimljiviji. Dječji vrtić Škrljevo bit će prvi vrtić u gradu Bakru koji ima dvorište opremljeno eko spremnicima i potiče takav način zbrinjavanja (i smanjivanja) otpada. 
Osim spremnika za otpad koji će biti u dvorištu, na vrtićki parking postavit ćemo i stalke za bicikle kojima će se moći koristiti djeca i roditelji, korisnici našeg vrtića, ali i svi članovi lokalne zajednice.

Radovi na projektu započet će u listopadu 2018. godine, a završetak projekta očekuje se krajem mjeseca svibnja 2019. godine. 

Ravnateljica dječjeg vrtića Ksenija Tomac povodom početka realizacije projekta izjavila je:
„Naš je vrtić Eko vrtić te se intenzivno bavimo razvijanjem pozitivnih navika vezanih uz očuvanje prirode i našeg okoliša. Ovakvim spremnicima te stalcima za bicikle zasigurno će se kod djece, ali i kod roditelja te cijele lokalne zajednice potaknuti veći interes za razvrstavanjem otpada kao i dolaskom u vrtić biciklima koji ne zagađuju naš okoliš, a k tome potiču i kretanje i zdrav život.“ina