Poštovani roditelji, 

obavještavamo vas da je u jasličkoj skupini Slonići iz našeg vrtića „ Fijolica“ u Bakru, jedna osoba pozitivna na Covid-19 o čemu je ravnateljica obaviještena u poslijepodnevnim satima. O istome su promtno obaviješteni svi roditelji djece iz odgojne skupine. Prema uputama epidemiologa NZJZ PGŽ za djecu i odgajateljice skupine, kao neposredni kontakt, preventivno je određena mjera samoizolacije, slijedećih 14 dana. Također je prema uputama obavljena dezinfekcija skupine i popratnih prostora od strane ovlaštene tvrtke.

Ovim putem molimo sve roditelje da se odgovorno pridržavaju svih epidemioloških uputa kako bismo spriječili moguće širenje zaraze (obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija obuće i ruku na ulazu u vrtić izbjegavanje zadržavanja u prostorima vrtića i grupiranja, dovođenje i odvođenje djeteta u pratnji jedne osobe).

Svjesni smo da ulazimo u razdoblje češćih prehlada i viroza kojima su podložna djeca i odrasli koji borave u kolektivima te vas stoga molimo da ozbiljno sagledate simptome koje vaša djeca pokazuju (češće curenje nosa, kašalj, povišenu temperaturu) te da izbjegavate njihovo dovođenje u vrtić tijekom trajanja istih.  Ovim putem želimo zahvaliti svim roditeljima djece iz skupine koja se trenutno nalaze u izolaciji na dobroj suradnji i razumijevanju, u nadi da se zaraza neće dalje širiti.

Ravnateljica i stručni tim