Još jedna Noć knjige je iza nas. Ali po prvi puta ona se uvukla i u Dječji vrtić Bakar i izazvala oduševljenje djece.

U dječjem vrtiću „Fijolica“, djeca su od kuće donijela svoje omiljene slikovnice i nesebično ih podijelila sa svojim prijateljima. Odgajatelji su poticali na razmišljanje o ljekovitoj moći knjige, ističući da se „snaga pisane riječi očituje u njenoj sposobnosti da utječe na nas, mijenja naš doživljaj svijeta i sebe samih … razvija empatiju i suosjećanje.“ Upravo su na te osjećaje pokušali utjecati u „Fijolici“ pričajući o djevojčici Lani i njenom plišanom prijatelju Pavi, kroz slikovnicu „Lana i Pavo.“ Na posljetku je uslijedilo pravo iznenađenje. „Tete su se preselile na televiziju“ i još jednom ispričale priču, što je izazvalo još jedno oduševljenje!

U dječjem vrtiću „Hreljin“ djeca su sama bila kreatori svojih priča. Kod kuće su izrađivali slikovnice s roditeljima, a onda ih predstavili svojim prijateljima u vrtiću. Bilo je tu svakakvih slikovnica: o životinjama, biljkama, princezama, godišnjim dobima i naravno, neizostavno - o prijateljstvu. Odgajatelji i djeca iz skupine „Žabice“ izradili su slikovnicu u stihovima s djecom polaznicima skupine u glavnim ulogama!

Maleni „Pačići“ iz Dječjeg vrtića „Škrljevo“ na poklon su od svojih odgajateljica dobili krasnu terapeutsku priču pod nazivom „Veliko proljetno čišćenje u kućici gospodina Gricka“.

Odgojno-obrazovna skupina „Sovice“ povodom Noć knjige izradila je označivače za slikovnice i knjige. Svaki označivač bio je jedinstven te je opisivao baš to dijete koje ga je izradilo. Njihove odgajateljice Ivana i Silvia snimile su priču "Kako je zeko zavolio knjižnicu" koju su poslale roditeljima da je djeca poslušaju u popodnevnim satima ili prije spavanja.

Odgajateljice jasličkih skupina Dječjeg vrtića „Škrljevo“ i Dječjeg vrtića „Hreljin“ izvele su dramatizaciju priče „Nezadovoljna bubamara i „Tri prašćića“, kojima su se malene „Zvjezdice“ i „Loptice“ iznimno veselile.

Do sljedeće Noći knjige, uživat ćemo u čitanju mnogih priča, slikovnica i time i dalje uveseljavati svu djecu Dječjeg vrtića „Bakar.“

Odgajateljice Dječjeg vrtića „Bakar“