Temeljem članka 1.a Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju te Pravilnika o upisu djece i ostvarenju prava i obveze korisnika usluga u Dječjem vrtiću Bakar, Upravo vijeće Dječjeg vrtića „Bakar“, na svojoj sjednici održanoj 2. srpnja 2021. godine, donijelo je ODLUKU O REZULTATIMA UPISA DJECE U DJEČJI VRTIĆ „BAKAR“ ZA PEDAGOŠKU GODINU 2021./2022.

LISTA UPISANE DJECE

Tijekom drugoga  mjeseca starije skupine Dječjeg vrtića Škrljevo provele su nekoliko aktivnosti u sklopu obilježavanja rođenja škrljevskog pjesnika Ljube Pavešića.

Odgojno-obrazovna skupina Sovice (djeca u 4. i 5. godini) likovnim uratcima prikazala je jednu od najpoznatijih pjesmi Ljube Pavešića "Nebuloza". Likovnom ekspresijom izrazili su simbole iz pjesmice: brod, restoran, jedro, sidro, prijatelji, Trsat, a svaka strofa bila je novi poticaj za istraživanje. Odgojno-obrazovna skupina Zebrice (djeca u 6. godini) upoznala se sa poznatom, a kasnije i uglazbljenom pjesmom Ljube Pavešića "Kartulina z Kraljevice" te su crtali motive iz pjesme koji su ih se najviše dojmili.

To je bila divna prilika i poticaj da razvijaju i obogate čakavski dijalekt mjesta u kojem odrastaju te su crtali i pisali nazive stvari u svakodnevnoj upotrebi na čakavskom. Njihovi likovni radovi objavljeni su u e-knjizi Područne škole Škrljevo.

ljubi2

Prijave za upis djece u redovni program Dječjeg vrtića Bakar primat će se od 31. svibnja 2021. do 11. lipnja 2021. godine.

Molimo da svu ispunjenu dokumentaciju pošaljete putem pošte na Dječji vrtić Bakar, Lokaj 193 a, 51222 Bakar, e poštom na djecji.vrtic.bakar@ri.t-com.hr ili u predate našim objektima "Fijolica", "Hreljin" i "Škrljevo". Dokumentaciju možete poslati i na e-mail adresu pedagog.dvbakar@gmail.com

Kompletnu dokumentaciju za upise preuzmite OVDJE!

Uslijed jednog pozitivnog testa na Covid 19 za osobu iz skupine Dupini, cijeloj je skupini izrečena mjera samoizolacije.

Do povratka djece u vrtić (12. travnja 2021.) izvršiti će se temeljita dezinfekcija prostora.

U slučaju pojave bilo kakvih simptoma, molimo roditelje da kontaktiraju pedijatra, a sve dodatne informacije slobodno zatražite kod ravnateljice na tel. 091- 233 23 01.

Uslijed pozitivnih testova na Covid 19 iz tri skupine u Dječjem vrtiću Škrljevo, svim je skupinama izrečena mjera samoizolacije.

Skupini „Pačići“ posljednji dan samoizolacije je četvrtak, 6. svibnja 2021, dok je skupinama „Zebrice“ i „Sovice“ posljednji dan samoizolacije ponedjeljak, 10. svibnja 2021.
Sva djeca koja su preboljela kovid ili im zbog nedolaska u vrtić nije izrečena mjera samoizolacije, imaju osiguran boravak u vrtiću.

U slučaji pojave bilo kakvih simptoma, molimo roditelje da kontaktiraju pedijatra, a za sve dodatne informacije ili nejasnoće slobodno kontaktiraju ravnateljicu na tel. 091 233 23 01.

U sklopu foto natječaja "FOTKA DANA", nadmoćnu je pobjedu odnio Dječji vrtić "Fijolica", a njihova fotografija "Maškarana Fijolica", postala je FOTOGRAFIJA MJESECA, sakupivši nevjerojatnih 709 "lajkova" .

Veliko hvala svima koji su podržali naše "rožice" te im na taj način priskrbili ovu vrijednu nagradu.

Prilikom službenog uručenja nagrade, naši Slonići i Lavići su se počastili ukusnim baškotićima, ali posebno se vesele tradicionalne torte našega grada - Bakarske torte.

Još jednom hvala svima, a osobito Turističkoj zajednici grada Bakra.

Veseli pozdrav šalju vam Slonići i Lavići iz bakarske Fijolice,

priznanje fotka mjeseca

Još jedna Noć knjige je iza nas. Ali po prvi puta ona se uvukla i u Dječji vrtić Bakar i izazvala oduševljenje djece.

U dječjem vrtiću „Fijolica“, djeca su od kuće donijela svoje omiljene slikovnice i nesebično ih podijelila sa svojim prijateljima. Odgajatelji su poticali na razmišljanje o ljekovitoj moći knjige, ističući da se „snaga pisane riječi očituje u njenoj sposobnosti da utječe na nas, mijenja naš doživljaj svijeta i sebe samih … razvija empatiju i suosjećanje.“ Upravo su na te osjećaje pokušali utjecati u „Fijolici“ pričajući o djevojčici Lani i njenom plišanom prijatelju Pavi, kroz slikovnicu „Lana i Pavo.“ Na posljetku je uslijedilo pravo iznenađenje. „Tete su se preselile na televiziju“ i još jednom ispričale priču, što je izazvalo još jedno oduševljenje!

U dječjem vrtiću „Hreljin“ djeca su sama bila kreatori svojih priča. Kod kuće su izrađivali slikovnice s roditeljima, a onda ih predstavili svojim prijateljima u vrtiću. Bilo je tu svakakvih slikovnica: o životinjama, biljkama, princezama, godišnjim dobima i naravno, neizostavno - o prijateljstvu. Odgajatelji i djeca iz skupine „Žabice“ izradili su slikovnicu u stihovima s djecom polaznicima skupine u glavnim ulogama!

Maleni „Pačići“ iz Dječjeg vrtića „Škrljevo“ na poklon su od svojih odgajateljica dobili krasnu terapeutsku priču pod nazivom „Veliko proljetno čišćenje u kućici gospodina Gricka“.

Odgojno-obrazovna skupina „Sovice“ povodom Noć knjige izradila je označivače za slikovnice i knjige. Svaki označivač bio je jedinstven te je opisivao baš to dijete koje ga je izradilo. Njihove odgajateljice Ivana i Silvia snimile su priču "Kako je zeko zavolio knjižnicu" koju su poslale roditeljima da je djeca poslušaju u popodnevnim satima ili prije spavanja.

Odgajateljice jasličkih skupina Dječjeg vrtića „Škrljevo“ i Dječjeg vrtića „Hreljin“ izvele su dramatizaciju priče „Nezadovoljna bubamara i „Tri prašćića“, kojima su se malene „Zvjezdice“ i „Loptice“ iznimno veselile.

Do sljedeće Noći knjige, uživat ćemo u čitanju mnogih priča, slikovnica i time i dalje uveseljavati svu djecu Dječjeg vrtića „Bakar.“

Odgajateljice Dječjeg vrtića „Bakar“

Nacionalna kampanja sadnje stabala u cijeloj Hrvatskoj održala se u tjednu od 1. do 7. ožujka 2021.godine pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj!“

U Našim smo vrtićima podržali kampanju, posadivši stablo jabuke i sadnicu lavande te na taj način još jednom utjecali na razvoj ekološke svijesti kod najmlađih.

Naučili smo kako drveće zadržava i čuva vodu u tlu, proizvodi kisik bez kojeg ne možemo živjeti, kako ono pomaže u očuvanju životinjskog svijeta. Naučili smo i kako su mnoge biljke i drveća ljekovita i kako su ljudi koji žive uz drveće sretni ljudi. Uz sve je naravno, nezaobilazno bilo čitanje priče „Drvo ima srce“ Sheila Silversteina.

Naše ćemo biljke čuvati, zalijevati, a slijedeće godine ponovno se uključiti u ovu akciju, možda s nekom novom biljkom.

Uslijed jednog pozitivnog testa na Covid 19 za osobu iz skupine Zvjezdice, cijeloj je skupini izrečena mjera samoizolacije, koja će trajati do 16. travnja 2021.

Do povratka djece u vrtić (19. travnja 2021.) izvršiti će se temeljita dezinfekcija prostora.

U slučaju pojave bilo kakvih simptoma, molimo roditelje da kontaktiraju pedijatra, a sve dodatne informacije slobodno zatražite kod ravnateljice na tel. 091- 233 23 01.

Dječji vrtić Bakar Vas poziva na interaktivna predavanja naziva RASTIMO ZAJEDNO, koja su nastala u okviru UNICEF-ovog programa “Prve tri su najvažnije”

U njima se roditelji osnažuju u svojoj roditeljskoj ulozi, razmjenjuju ideje, a slobodni su i postavljati pitanja i zajedno s voditeljima iznalaziti rješenja problema na koje nailaze tijekom dječjeg odrastanja.

Radionice su besplatne i odvijat će se putem ZOOM platforme tri srijede u ožujku: 10.3 2021., 17.3.2021. i 24.3.2021., svaka s početkom u 17.00 sati (trajanje do cca 18:30).
Teme radionica su:
1. Trebaju li djeca granice?
2. Djeca i mediji
3. “Samo se igra”-važnost igre za cjeloviti dječji razvoj.

Voditeljice: Ana Sindičić, mag.praesc.educ., Ivana Matovina, mag.praesc.educ i Irena Jelenić Aćimović, mag.paed.

Molimo zainteresirane roditelje da se prijave, putem mail adrese pedagog.dvbakar@gmail.com ili na broj telefona (091-233-2349).

Veselimo se on line druženju.